2014 kempo dijazottak

Szabó Ingrid és Békési Sándor egyéniben, Felcsút a csapatok közt lett 2014 legjobbja

Rendhagyó évnyitó ünnepségen díjazta 2014 legeredményesebb harcművészeit a Magyar Kempo Szövetség a hétvégén. Szabó és Békési a felnőtteknél, Ódor és Tóth a gyerekeknél nyert, míg a legjobb csapat a Felcsúti Fehér Tigrisek lett.

A hagyományoktól eltérően nem évzáró banketten, hanem évnyitó ünnepség díjazta a Magyar Kempo Szövetség 2014 legjobbjait az elmúlt hétvégén. Az alkalmi változás oka egyszerű volt: a tervezett decemberi időpontban nagy létszámú magyar csapat versenyzett Németországban (24 érmet szereztek a mieink), így sok lett volna a hiányzó.

Az elmúlt esztendő legeredményesebb férfi sportolója Békési Sándor (Aladin Hero Team) lett, aki összesen 11 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtött. A nőknél Szabó Ingrid (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE) érdemelte ki ezt a címet. Ő 7 arany-, 6 ezüst és 1 bronzéremmel gazdagodott a tavalyi versenyek során.

A gyerekek mezőnyében 18 arany-, 5 ezüst- és 2 bronz színű medáliával Tóth Károly Imre (Mad Max Kempo Dojo) lett a befutó, míg a lányoknál Ódor Lili nyert 23 elsőséggel, amihez 14 második és 1 harmadik hely is párosult.

2014 legeredményesebb csapata a Felcsúti Fehér Tigrisek lett. A Fejér megyei együttes három tornát megnyert, további négyen pedig második helyen végzett a mögöttünk hagyott szezonban. A legjobb edzőt is e klub adta Kornély György mester személyében.

Az év bírója címet Tóth Károlynak ítélte oda a Magyar Kempo Szövetség díjazásért is felelős grémiuma, a mesterek tanácsa.

Az ünnepi beszédekben több változásról is beszámolt Lacza Ádám Illés elnök és Lovász Gábor alelnök. Ezek közül kiemelendő, hogy új alapszabálya lett a szövetségnek, a jövőben szorzók alapján rangsorolják a versenyzőket és a bírókat, Kornély Györgyöt beválasztották a sportszervezet elnökségébe, valamint 2015. február 28-án megrendezik az I. Kempo Bált, melynek bevételéből a sportág további fejlődését kívánják elősegíteni.

Elhangzott még, hogy az áprilisi, törökországi kempo világbajnokságra nem kevesebb, mint harmincfős versenyzői keret támogatását vállalja az MKSz. A válogató versenyeken legeredményesebben szereplő harcművészek képviselhetik majd hazánkat Antalyában.

A Magyar Kempo Szövetség égisze alatt elindul az WMMAA bajnokság is 2015-ben. A legjobban teljesítő harcosok utazhatnak az év második felében rendezendő WMMAA Európa-bajnokságra Bukarestbe, és a WMMAA Világbajnokságra, Prágába.

A mostani ünnepségnek a törökbálinti Max City adott otthont, a rendezvény fogadása pedig a szintén itt található Montenegrói Gurman Étteremben volt.