54369261 2544776305535904 6388687471101607936 o

Négy arannyal hangolt Lacza Ábel a vb-re

Tizenegy arany- négy ezüst- és két bronzérmet termeltek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia növendékei a tizenötödik alkalommal megtartott Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságon.

A főváros XII. kerületét hat kempóka képviselte a márciusi Felcsút Kupán, amelyen összesen majdnem húsz sportegyesület százhúsznál is több versenyzője lépett tatamira. A meghirdetett három technikai és öt küzdelmi kategória utáni eredményhirdetéskor nem kevesebb, mint tizenhét alkalommal szólították dobogóra a hegyvidéki sportolókat.

Lacza Ábel mind a négy versenyszámában győzött, de az Ódor-testvérek közül Lilinek és Eriknek is összejött a triplázás. Rajtuk kívül Kockás Dávid állhatott fel még a dobogó legfelső fokára a magyar bajnokság idei első állomásán.

A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia eredményei:
– Alföldi István 3. hely: submission
– Halászi Zalán 2. hely: submission
– Kockás Dávid 1. hely: full kempo, 2. hely: semi kempo
– Lacza Ábel 1. hely: önvédelem, semi kempo, submission, full kempo
– Ódor Erik 1. hely: kata, fegyveres kata, submission, 2. hely: önvédelem
– Ódor Lili 1. hely: fegyveres kata, semi kempo, submission, 2. hely: kata, önvédelem, 3. hely: full kempo

A Felcsút Kupának először adott otthont a közelmúltban elkészült Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont, amely minden eddiginél színvonalasabb rendezést tett lehetővé.

A verseny óta kihirdette a Magyar Kempo Szövetség az áprilisi világbajnokságra utazó válogatott keretet. A csapatban a várakozásoknak megfelelően helyet kapott Lacza Ábel és Ódor Lili, továbbá Halász Mia is. A 2019. évi felnőtt vb-t és 16 év alatti világkupát a spanyolországi Guadalajara nevű településen rendezik április 25-27. között, amelyen a nemzeti csapat címvédőként vesz részt.