00DSC07149

Megyeri két arannyal, Lacza vb után Eb-címmel tért haza Lengyelországból

 

Négy érmet szereztek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzői a hétvégi, lengyelországi jiujutsu Európa-bajnokságon. Megyeri Szabina két számban is győzedelmeskedett, míg Lacza Ábel szintén Európa-bajnok lett.

Eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempókái. Lacza Ádám Illés sportigazgató tanítványai Herédi Ákos judo mester segítségével szeptember óta készültek a Lengyelországban rendezett, WSJO Sport Jiujutsu elnevezésű Európa-bajnokságra, aminek meg is lett az eredménye.

00DSC07147

Megyeri Szabina megnyerte a kontinenstornát, ráadásul dupláznia is sikerült a magyar leányzónak: sport jiujutsu fighting és grappling kategóriában is övé lett az aranyérem a 15 éves korosztály -75 kg-os súlycsoportjában.

00DSC07148

A 11-12 évesek -35 kg-os versenyszámában Lacza Ábelnek is sikerült elhódítania az Európa-bajnoki címet, sport jiujutsu fighting kategóriában. Érdekesség, hogy a tavaly rendezett világbajnokságon is aranyérmes lett a fiatal harcművész.

Karácsonyi Krisztián zárta a hegyvidéki érmesek sorát Jaworznoban: a 17-19 évesek -69 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett sport jiujutsu fighting versenyszámban.

00DSC07146

A HHKA-t Megyeri Benjámin és Lakatos Richárd képviselte még: mindketten a felnőttek mezőnyében léptek tatamira. Előbbi harcos hatodik, utóbbi ötödik lett sport jiujutsu fighting számban.

Részletes eredmények:

Név

Korosztály

Súlycsoport

Versenyszám

Helyezés

Karácsonyi Krisztián

17-19 év

-69 kg

sport jiujutsu fighting

3. hely

Lacza Ábel

11-12 év

-35 kg

sport jiujutsu fighting

1. hely

Lakatos Richárd

felnőtt

-70 kg

grappling

5. hely

Megyeri Benjámin

felnőtt

-70 kg

sport jiujutsu fighting

6. hely

Megyeri Szabina

15 év

-75 kg

sport jiujutsu fighting

1. hely

grappling

1. hely