180504-hhka-vb-webre

Huszonhat hegyvidéki érem a rekordok világbajnokságán

12 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel zárták a hegyvidéki kempósok a budapesti kempo-világbajnokságot. Az április 26-28. közötti eseményen minden eddiginél több harcos lépett tatamira.

hhka2

A XII. kerületi MOM Sport Uszoda és Sportközpontban 2014 után rendezett ismét vb-t a Magyar Kempo Szövetség, amely ezúttal az ázsiai harcművészet és küzdősport tizenötödik világbajnokságának (16 év alattiak számára világkupa) lehetett házigazdája. A dr. Váczi János hegyvidéki alpolgármester által is védnökölt tornán Dél- és Észak-Amerikától Ázsián és Afrikán át egészen Európáig, számos kempós hatalom képviseltette magát. Összesen harminckét nemzet hatszáznegyvenkét versenyzője érkezett a magyar fővárosba, hogy számot adjon tudásáról és felkészültségéről a meghirdetett négy technikai és hat küzdelmi szabályrendszerben.

karacsonyi krisztian

A százharmincnégy fős magyar válogatottba kilenc hegyvidéki kempós került be előzetesen. Közülük Lacza Ábel címed védve triplázott a háromnapos viadalon: submission, semi kempo és full kempo kategóriában sem talált fogást rajta egyetlen ellenfél sem. Ábel benevezett az önvédelem technikai számba is, ahol végül bronzéremnek örülhetett.

lacza abel

Ugyancsak triplázott a HHKA növendéke, Szilárdi Olivér, aki submission, semi kempo és kempo kumite versenyszámban is maga mögé utasította a mezőny többi tagját.

A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia eredményei:
Lacza Ábel 1. hely (submission, semi kempo, full kempo), 3. hely (önvédelem)
Szilárdi Olivér 1. hely (submission, semi kempo, kempo kumite)
Gebe Márton 1. hely (submission), 2. hely (semi kempo, full kempo)
Hulik Bertalan 1. hely (semi kempo), 2. hely (submission, kempo kumite)
Komlenecz Roland 1. hely (semi kempo, full kempo), 3. hely (submission)
Ódor Erik 1. hely (kata), 3. hely (fegyveres kata)
Ódor Lili 1. hely (full kempo) 2. hely (fegyveres kata, submission, semi kempo)
Karácsonyi Krisztián 3. hely (submission, full kempo)
Kovács-Siklósi Lázár 3. hely (semi kempo, kempo kumite)
Összesen 12 arany, 7 ezüst, 7 bronz

hhka

Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdőpsort Akadémia Kempo Szakosztályának vezetője ezúttal maradéktalanul elégedett lehetett. Tanítványai számos érmes pozíciót értek el egy nagyon jól felkészített sportolókat felvonultató népes mezőnyben, továbbá Magyarország története első összetett világbajnoki címét nyerte a nemzetek csapatversenyében. Ráadásként pedig egyéni sportdiplomáciai siker is érte a sportvezetőt: Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség elnöke 5. dan fokozatot adományozott részére a kempóért tett kiemelkedő munkájának elismeréseképpen.

lacza adam dandiploma 

Összetett csapatvégeredmény (1-6. hely):
1. Magyarország
2. Románia
3. Argentína
4. Oroszország
5. Hollandia
6. Algéria

Küzdelmi divízió (1-6. hely):
1. Magyarország
2. Románia
3. Oroszország
4. Algéria
5. Kazahsztán
6. Argentína

Technikai divízió (1-6. hely):
1. Argentína
2. Románia
3. Magyarország
4. Spanyolország
5. Hollandia
6. India

odor lili kempovb

A magyar válogatott tagjai összesen több mint kétszáz alkalommal állhattak fel a dobogó valamely fokára és a legfényesebben csillogó arany színű medáliából hatvanhetet érdemeltek ki kiemelkedő teljesítményükkel. A budapesti világverseny második napján döntött a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) vezetése a jövő évi vb helyszínéről. Ennek értelmében, 2019-ben a spanyolországi Guadalajara látja vendégül a földkerekség legjobb kempósait.

180428-kempovb-magyarorszagv2

További fényképek megtekinthetőek a Magyar Kempo Szövetség hivatalos Facebook-oldalán, amely IDE kattintva érhető el.