DSC0132-1

Hegyvidéki sikerek Budakeszin

Az áprilisi vb után májusban folytatódott a hazai bajnokság a kempósok számára. A hegyvidéki harcosok ezúttal sem hiányoztak a magyar bajnokiról, összesen tizenhét érmet szereztek a XII. kerületnek.

A budapesti világbajnokságon sikert sikerre halmozó válogatott sportolók is tatamira léptek a III. Budakeszi Kempo Kupán, amelyen a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia nyolc versenyzője volt érdekelt. Heten közülük aranyérmesként (is) zárták a tavasz utolsó megmérettetését: Lacza Ábel triplázott (semi kempo, submission, full kempo), míg Hulik Bertalan (submission, full kempo) és Ódor Lili (kata, fegyveres kata) duplázott.

A HHKA eredményei:

Halász Mia Jázmin 1. hely kata

Halászi Zalán 1. hely submission

Hulik Bertalan 1. hely submission, full kempo, 3. hely semi kempo

Komlenecz Roland 2. hely semi kempo, 3. hely submission

Lacza Ábel 1. hely semi kempo, submission, full kempo

Ódor Erik 1. hely kata, 2. hely fegyveres kata

Ódor Lili 1. hely kata, fegyveres kata

Szilárdi Olivér 1. hely kempo kumite, 2. hely semi kempo, submission

Lacza Ádám Illés, a hegyvidéki akadémia kempo-szakosztályvezetője elégedetten nyilatkozott a verseny után. „A vb-n elért eredményekkel nagyon magasra tették a lécet a kempókák, világbajnokként minden egyes tornán maximálisan kell teljesíteni. Ez nem csak a klubunk sportolóira igaz, hanem a szövetség minden tagjára. Annak külön örülök, hogy egy kivételével minden hegyvidéki harcos nyert legalább egy aranyérmet.”

A tavaszi bajnoki szezon véget ért, most egy nagyobb szünet következik. Ezalatt tartja a Magyar Kempo Szövetség nyári edzőtáborát Balatonlellén, július végén, amelyen természetesen a HHKA növendékei is részt vesznek. A versenyszezon szeptemberben folytatódik, amikor is a hazai megmérettetéseken túl tunéziai, svéd, román és amerikai verseny is várja a magyar válogatottat.