IMG 3454

Harminckét hegyvidéki érem a kempo Világkupán

11 arany-, 16 ezüst- és 5 bronzérmet hoztak haza a hegyvidéki harcosok a Százhalombattán rendezett XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupáról. Ezzel az előkelő ötödik helyen zárták a csapatversenyt ötvenöt klub közül.

Péntektől vasárnapig rendezték a XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupát a százhalombattai sportcsarnokban. A fővárosi Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia mindhárom napon érdekelt volt. Két szakosztály, a kempo és az MMA versenyzői szálltak harcba a helyezésekért. Pénteken a technikai, szombaton és vasárnap pedig a küzdelmi kategóriákat bonyolították le a szervezők.

A Lacza Ádám Illés mester által irányított HHKA összesen harmincegy alkalommal volt érdekelt az eredményhirdetéseknél. A megszerzett 11 arany-, 16 ezüst- és 5 bronzéremmel a csapatversenyben ötödik lett az akadémia, ötvenöt induló klub közül.

Eredmények:

Aranyérem: Plósz Réka (semi kontakt); Di Gennaro Plósz Kinga (semi kontakt); Steiner Villő (fegyveres kata, semi kontakt); Lacza Ábel (submission -35 kg, semi és light kontakt); Karácsonyi Krisztián (light kontakt); Megyeri Benjámin (semi kontakt); Muzsai Nimród (chikara kurabe); Erbszt Ádám (submission -93 kg)

Ezüstérem: Di Gennaro Plósz Kinga (kata, light kontakt); Tóth-Miskey Rita (kata, semi és light kontakt); Bartha Boglárka (semi és light kontakt); Lacza Ábel (chikara kurabe); Megyeri Benjámin (light kontakt); Zeke Ramón (semi kontakt); Kovács Roland (MMA); Muzsai Huba (submission -25 kg); Muzsai Nimród (submission -35 kg); Lakatos Richárd (chikara kurabe, submission -74 kg); Karácsonyi Krisztián (full B kempo -74 kg)

Bronzérem: Kalcsó Virág-Di Gennaro Plósz Kinga-Tóth Miskey Rita (szinkron kata); Kalcsó Virág (semi és light kontakt); Zeke Ramón (submission -25 kg); Karácsonyi Dávid (submission junior -74 kg)

“Büszkeséggel tölt el, amit a versenyen láttam a tanítványaimtól. Természetesen mindig kell és van is hova fejlődni, de a számos érmes helyezésünk mellett a hozzáállással, a küzdeni akarással is elégedett lehetek. Az április 24-26 között, a MOM Sportközpontban rendezendő világbajnokságra ez egy remek főpróba és erőfelmérő volt, bízom benne, hogy ott is szereznek majd érmeket a hegyvidéki sportolók, a Magyar Kempo Válogatott tagjaiként.” – foglalta össze csapata teljesítményét Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportigazgatója.

A XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán hét nemzet több mint négyszáz harcművésze és versenyzője vett részt. A tizenhárom kategóriába ezernél is nagyobb számú nevezés érkezett a szervezőkhöz.

További fényképek megtekinthetőek a HHKA hivatalos Facebook-oldalán, valamint hamarosan itt, a weboldalon is.