12314176 963320440393110 3857046596168740840 o

Európa trónján a magyar kempósok

Magyarország nyerte a hazai rendezésű VII. IKF Kempo Európa-bajnokságot, melyet csütörtökön és pénteken rendeztek a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban.

Hazánk az örök rivális Romániát és Szlovákiát utasította maga mögé a budapesti kontinenstorna dobogóján, az összesített csapatrangsorban. A kétnapos seregszemlén kata, fegyveres kata, submission, semi kempo, knockdown és kempo kumite versenyszámokban mérték össze tudásukat a harcművészek.

Ami a számmisztikát illeti, 54 arany-, 35 ezüst- és 16 bronzérem hozta meg a végső sikert kis országunknak. Ez összesen 105 medália.

“Rendkívül elégedett vagyok, mert egy nagyon sűrű időszakon vannak túl a magyar sportolók és nem volt sok idejük pihenni. Szerencsére meg lett az eredménye a sok munkának.” – értékelt röviden Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke. “Két hete még a lengyelországi sport jiu jutsu világbajnokságon vettünk részt, amely nagyban segítette a felkészülésünket. Ott 23 érmet szereztünk. Biztos vagyok benne, hogy az a siker is pozitívan hatott lelkileg a magyar kempósokra és így jobb teljesítményre voltak képesek az Eb-n.” – tette hozzá a sportvezető.

 

A csapatverseny összesített végeredménye (1-6. hely):

  1. Magyarország

  2. Románia

  3. Szlovákia

  4. Ukrajna

  5. Svédország

  6. Azerbajdzsán

Mint ismert, tavaly világbajnokságnak adott otthont Magyarország. Akkor bronzérmes helyen zártunk, míg az idén, Törökországban tartott vb-n másodikként végeztünk. A mostani elsőség az Eb-n egy szépen javuló eredményességi tendeciát mutat.

Valamennyi eredmény, köztük az egyéni rangsorok is megtekinthetőek lesznek hamarosan a Magyar Kempo Szövetség hivatalos weboldalán, a www.hungariankempo.hu oldalon.

{gallery}sigplus/eb2015{/gallery}