wmmaa hunkempo

Együtt a sikeres magyar MMA sportért! – Nyílt levél a harcművészetekkel foglalkozó szervezetek és sportolók részére

Sportolni jó! Sikerélményt, egészséges és kiegyensúlyozott testi és lelki állapotot biztosít. Legyen szó csapat vagy egyéni sportágról, labdajátékról vagy éppen harcművészetről. Az MMA (Mixed Martial Arts), vagyis vegyes harcművészet nagyon szoros kapcsolatban áll összetett szabályrendszerét, sokszínűségét tekintve a tradicionális japán kempo stílussal. Magyarországon több szervezet és egyesület berkein belül lehet elsajátítani mind az MMA, mind a kempo alapjait. Hobbi szinten és versenyszerűen egyaránt van lehetőség számot adni az edzőtermekben megszerzett tudásról. Egy harcos, s így egy kempós akkor is kempós, ha a Magyar Kempo Szövetség vagy bármely más honi kempo szervezet tagja. Hisszük, hogy nincs ez másként azon sportolóknál sem, akik az MMA-t választották kiteljesedésük színterévé.
Büszkék vagyunk rá, hogy minket kért fel a World MMA Association, röviden a jelenleg több mint negyven tagországot számláló MMA Világszövetség arra, hogy Magyarországot képviseljük versenyzési és sportvezetési szinten a grémiumban. Ezt egy hatalmas lehetőségnek érezzük, melyet szarvashiba lett volna visszautasítani. Nem látjuk értelmét, hogy bárkivel is vitába szálljunk e képviselet jogosságát illetően, hiszen minket kerestek meg, melyről hivatalos weboldalukon hírt is adtak. A célunk nem az volt, és sosem lesz az, hogy a hazai MMA-harcosokat, klubokat és szervezeteket megosszuk. Az egyetlen célunk az, hogy dolgozzunk EGYÜTT A SIKERES MAGYAR MMA SPORTÉRT! Szeretnénk, ha az ország legjobb fighterei számára lehetőség nyílna megmutatni kvalitásaikat a világ elitje előtt!
Szeretnénk, ha büszkék lehetnénk versenyzőinkre olyan nívós szaktekintélyek, mint az orosz Fedor Emelianenko – aki a WMMAA tiszteletbeli elnöke -, vagy Vadim Finkelchtein, a UFC-nek megfelelő orosz profi szervezet, az M1 Global és a WMMAA elnöke előtt. Hisszük, hogy a kemény munka meghozhatja a gyümölcsét, és hosszú távon a magyar MMA-sok is beírhatják a nevüket a sportág történelemkönyvébe!

A múlt héten rendezett fehéroroszországi első világbajnokság még a vezetői egyeztetésekről szólt, a 2014. október 31. és november 2. között tartandó azerbajdzsáni Európa-bajnokságra viszont már várja a WMMAA a magyar válogatottat is versenyezni. Szeretnénk valamennyi harcművész és küzdősportoló számára egyértelművé tenni, hogy a nemzeti csapatba való bekerülés lehetősége mindenki előtt adott, senkit sem szeretnénk megfosztani az esélytől, hogy MMA világversenyeken képviselje szeretett hazáját.

Várjuk minden MMA-szervezet és sportoló jelentkezését, akik velünk együttműködve szeretnének részt venni a világszervezet rangos nemzetközi tornáin!

A WMMAA Hungary már elérhető a Facebook-on https://www.facebook.com/wmmaahungary, hamarosan pedig egy új weboldal is szolgálja az informálódást a www.wmmaa.hu webcímen.

További Elérhetőségeink:
e-mail: info@wmmaa.hu
telefon: +36 20 333 5599

Budapest, 2014. 09. 16.

Tisztelettel:
a Magyar Kempo Szövetség és
a WMMAA Hungary vezetése