magyar bajnok ferfi versenyzok

Díjazták a legjobbakat

Rendhagyó módon évnyitóval egybekötött évzáró ünnepséget tartott a Magyar Kempo Szövetség január elején, az óbaroki Szekér Csárdában. Az eseményen elismerték az elmúlt év legjobbjait és kihirdették a magyar bajnoki címek győzteseit is.

Nagyon sikeres év volt a 2017-es a Magyar Kempo Szövetség életében. Hazai és nemzetközi versenyek, világ- és Európa-bajnokság várt a kempókákra utánpótlásban és felnőtt korosztályban is. Az áprilisi, portugáliai vb-n 36 arany-, 24 ezüst- és 25 bronzérmet szereztek a magyar harcosok, vagyis nem kevesebb mint nyolcvanöt(!) alkalommal állhattak fel a dobogó valamely fokára. Összetettben a tizenhat év alattiak mezőnyében világkupa-győztes, a felnőtteknél pedig világbajnoki ezüstérmes lett hazánk. Az októberi, bukaresti kontinenstornán tovább bővült az éremrepertoár: huszonhat medália, köztük tizenöt arany, öt ezüst és hat bronz volt a termés. Ódor Lili, Lacza Ábel és Szabó Tibor Benedek például megvédte a 2015-ben, Budapesten elnyert Eb-címét. A magyar válogatott a küzdelmi kategóriák csapatversenyében második helyen végzett, míg az összetett rangsorban harmadik lett.

A díjátadó a fentiek tükrében is izgalmasnak ígérkezett, hiszen jó eredményekben bővelkedő volt az elmúlt esztendő. A Magyar Kempo Szövetség legeredményesebb felnőtt férfi versenyzője – ebben a kategóriában a hazai versenyek mellett a nemzetközi tornákat is figyelembe vették – Pásztor Ádám (Újfehértói Kempo HSE) lett, a magyar bajnoki címet pedig Csubák Erik (MyGym SE Pomáz) szerezte meg. Bakk Eszter (Fighting Kempo Esztergom-Kertváros), Ódor Lili (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia) és Ditchen Dániel (MyGym SE Pomáz) duplán örülhetett az este folyamán: mindhárman magyar bajnokok és a szövetség legeredményesebb kempósai lettek saját korosztályukban.

odor lili kozepen

Magyar bajnoki eredmények

0-14 éves (gyerek) fiú:

 1. Kriston Csaba (Újfehértó Kempo HSE)
 2. Ódor Erik (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia)
 3. Frankó Olivér (Herceghalmi Kempo Dojo HSE)

0-14 éves (gyerek) lány:

 1. Bakk Eszter (Fighting Kempo Esztergom-Kertváros)
 2. Nagy Zsófia (Budakeszi Kempo Iskola)
 3. Tóvári Kincső (Herceghalmi Kempo Dojo HSE)

14-18 éves (junior) fiú:

 1. Ditchen Dániel (MyGym SE Pomáz)
 2. Fazekas Marcell (Újfehértói Kempo HSE)
 3. Lacza Ábel (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia)

14-18 éves (junior) lány:

 1. Ódor Lili (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia)
 2. Orbán Rebeka (Herceghalmi Kempo Dojo HSE)
 3. Nagy Laura (Budakeszi Kempo Iskola)

18+ (felnőtt) férfi:

 1. Csubák Erik (MyGym SE Pomáz)
 2. Juhász Gergő (Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE)
 3. Pásztor Ádám (Újfehértói Kempo HSE)

A Magyar Kempo Szövetség legeredményesebb versenyzői

 • Legeredményesebb gyerek (lány) versenyző: Bakk Eszter (Fighting Kempo Esztergom-Kertváros)
 • Legeredményesebb gyerek (fiú) versenyző: Ódor Erik (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia)
 • Legeredményesebb junior (lány) versenyző: Ódor Lili (Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia)
 • Legeredményesebb junior (fiú) versenyző: Ditchen Dániel (MyGym SE Pomáz)
 • Legeredményesebb felnőtt (férfi) versenyző: Pásztor Ádám (Újfehértói Kempo HSE)

Lacza Ádám Illés, a honi sportszervezet elnöke megköszönte minden egyesületnek, versenyzőnek, edzőnek és segítőnek, valamint a szülőknek és támogatóknak azt a sok segítséget, ami nélkül nem lehetett volna 2017 a szövetség történelemkönyvének egy igen sikeres fejezete. A sportvezető külön kiemelte, hogy bízik az idei jó szereplésben is, hiszen április 26-28. között Budapesten rendezik a 15. IKF Kempo Világbajnokságot.

legjobb fiu ditchen daniel