lacza adam illes fedor emelianenko

A bakui MMA Európa-bajnokságra már a magyar válogatott is utazhat

A ringben és azon kívül is jól sikerült a fehéroroszországi Minszkben rendezett vegyes harcművészeti világbajnokság. A magyar sportolók készülhetnek az október végi Európa-bajnokságra.

2014. szeptember 11-én és 12-én a fehéroroszországi Minszk adott otthont az MMA Világszövetség (WMMAA) által rendezett világbajnokságnak. Az eseményt megelőzően a Fedor Emelianenko és Vadim Finkelchtein fémjelezte grémium vezetése felkérte a Magyar Kempo Szövetséget, hogy magyarországi partnerként csatlakozzon a jelenleg több mint negyven országot tömörítő szervezethez. A nagyszerű sportdiplomáciai lehetőségnek eleget téve ezt elfogadta a honi szövetség, Lacza Ádám Illés elnök Varga Péter szakágvezetővel pedig elutazott a vb-re egyeztetni a részletekről. A helyszínen megerősítették a felkérést a magyar delegáció részére, és az október 31. és november 2. között rendezendő azerbajdzsáni Európa-bajnokságra már a magyar sportolókat is várják versenyezni.

mmavb3

„Megtisztelő a feladat, amelyet kaptunk a WMMAA-tól. Igyekszünk tudásunk legjavát adni mind versenyzői, mind sportvezetési szinten. Fontosnak tartom kiemelni, hogy minden hazai sportszervezet és harcos előtt adott a lehetőség, hogy az általunk delegált magyar válogatott színeiben képviselje országunkat az MMA Világszövetség rangos nemzetközi tornáin.” – nyilatkozta Lacza Ádám Illés a hazaérkezést követően. „A minszki világbajnokság a ringen kívül és belül is sikeres volt. A résztvevő harcosok rendkívüli felkészültségről és tudásról tettek tanúbizonyságot. A szervezők is mindent megtettek a magas színvonal érdekében: modern sportcsarnok, korrekt bíráskodás, gálaszerű döntők és élő televíziós közvetítés jelezte, igen komolyan veszik a világversenyt.” – tette hozzá a Magyar Kempo Szövetség elnöke.