Taroltak juniorjaink

2019 legeredményesebb junior lány és fiú kempósa is a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia falai közül került ki. A Magyar Kempo Szövetség ünnepi díjátadóján további kerületi harcosokat is elismertek.

Kempo világ- és Európa-bajnokságot nyertek, éremmel tértek haza az MMA és grappling vb-ről, kiemelkedően teljesítettek a magyar bajnokságban. Így lehet bő egy mondatban megfogalmazni azt a remeklést, amit az egyaránt junior korosztályú Ódor Lili és Lacza Ábel elért tavaly. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolói közül Lili szinte mindent megnyert, amit lehetett. A spanyolországi kempo-vb-n és a portugáliai kempo-Eb-n is négy első és egy harmadik helyezéssel tette emlékezetessé a saját és a magyar válogatott szereplését. Ezen kívül ott volt a szentpétervári MMA és grappling vb-n, amelyen először vettek részt a mieink, s mindjárt két kategóriában is bearanyozódott. Mondani sem kell, hogy a magyar bajnokságban sem nagyon akadt ellenfele, így nem véletlenül lett ő a Magyar Kempo Szövetség legeredményesebb versenyzője, valamint a magyar bajnok is 2019-ben.

Lacza Ábel az áprilisi vb-t két-két arany- és ezüst-, illetve egy bronzéremmel, az októberi kontinenstornát három arany- és egy bronzéremmel zárta. Az oroszországi MMA és grappling világbajnokságon is megmérette magát, amelyen második lett, a hazai bajnokságban pedig számos éremmel gyarapította eddig sem szűkös kollekcióját. Mindezek alapján nem véletlenül kapta meg a Magyar Kempo Szövetség legeredményesebb versenyzője, továbbá a magyar bajnokság második helyezettje díjat.

Lilivel és Ábellel még nem ért véget a sor, hiszen a felnőtt férfi magyar bajnokságban második lett Karácsonyi Krisztián, harmadik helyen pedig Kockás Dávid végzett.

A Magyar Kempo Szövetség évzáró-évnyitó rendezvényét január 25-én tartotta mintegy százötven fős társaság jelenlétében, az M1 Gastland Étteremben.