Oroszországot is meghódította Ódor Lili

Története első oroszországi versenyén szerepelt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Kempo Szakosztálya a hétvégén. A hatfős csapat öt érmet gyűjtött Szentpéterváron, Ódor Lili pedig kétszeres világbajnok lett.

Hosszú út vezetett a hegyvidéki kempósoknak az újabb világbajnoki dobogós pozíciókig. Szó szerint és átvitt értelemben is, hiszen egyrészt az oroszországi Szentpétervár nem éppen a szomszédban helyezkedik el földrajzilag, másrészt sokévnyi kemény edzésmunka és versenyrutin is kellett ahhoz, hogy a roppant felkészült és edzett orosz, tádzsik, dagesztáni és más keleti sportolók között is jó eredményeket tudjanak szállítani a magyar versenyzők. Ráadásul ezúttal grappling és MMA szabályrendszerekben indultak a XII. kerületi harcművészek.

A legnagyobb sikereket kétségkívül a korosztályos világ- és Európa-bajnok kempós, Ódor Lili érte el, aki a torna első napján gi grappling kategóriában nyert a 16-18 évesek -58 kg-os kor- és súlycsoportjában, majd másnap vegyes harcművészetben is diadalmaskodott.

Külön említésre méltó még Lacza Ábel szereplése, aki a szintén 16-18 éves korosztályban indult: a Lilihez hasonlóan utánpótlás világ- és Európa-bajnok kempós kemény és kiélezett küzdelmek árán jutott el a dobogó második fokáig MMA-ban. Ugyanebben a számban a felnőtteknél -66 kg-ban Karácsonyi Krisztián, -62-ben pedig Kockás Dávid szerzett bronzérmet.

Lacza Ádám Illés szakosztályvezető: „Valamennyi hegyvidéki kempóka tisztességgel odatette magát a vb mindkét napján. Korábban még sosem voltunk az oroszoknál, érdekes volt látni ennek a közegnek a harcművészeti kultúráját, amiből rengeteget lehetett tanulni. Mindenkivel elégedett vagyok, de Ódor Lilire kiemelten is büszke vagyok, mert a kempóban elért sikerei után most grapplingben és MMA-ban is megmutatta, mennyire kiemelkedő teljesítményre képes.”

A magyar válogatott összesen nyolc érmet, köztük két aranyat, továbbá három-három ezüstöt és bronzot szerzett az AGML-világbajnokságon.