nagy csonttoro janos

Bemutatkozik Nagy „Csonttörő” János

1988-ban mentem le először ökölvívó edzésre több osztálytársam kíséretében. Szerencsére rabul ejtett, és ennél a sportnál ragadtam. 1993-ban juniorként ob-t nyertem, amivel válogatott tagságot is szereztem. Felnőttként négyszeres magyar bajnoknak vallhatom magam. 1996-ban, az atlantai olimpián ötödik lettem, majd az 1998. évi Eb-n harmadik.

Profi pályafutásom első nagyobb megmérettetésén Bognár László ellen magyar bajnoki címért szállhattam ringbe, amit meg is nyertem. Ezután a WBO-nál kisvilágbajnoki elsőségnek örülhettem, amit egy WBO-WBC címegyesítés követett, amiből szintén győztesen kerültem ki. Ezt később több alkalommal is megvédtem. 2004-ben az IBC világbajnoka lettem Julio Publo Chacon legyőzésével. Lehetőségem nyílt 2006-ban a WBO nagyvilágbajnoki címéért is bokszolni, ami azonban sajnálatos módon nem sikerült.

Vezetőedzőként a Budajenő Ökölvívó Klub és immár a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián is tevékenykedem. Utóbbi helyen az a Régi Dániel segíti a tréningjeimet, aki a mai napig aktív profi bokszoló.

Elérhetőségeim:
+36 20 339 9147
nagyjanos122@citromail.hu